Начало Новини Пропадна нова отсечка от АМ “Марица“

Пропадна нова отсечка от АМ “Марица“

am maritza

Участък от АМ „Марица“ при река „Банска“ пропадна напълно три месеца и половина след откриването му, съобщиха БНТ и БТА.

Участъкът се намира на около пет километра от пътен възел Димитровград в посока към Пловдив. Извършва се сериозен ремонт от фирма „Пътища“ с концентрация на много тежка техника и хора. Работи се и нощем при осветление.

От АПИ обаче твърдят, че се касае само за слягане и затова се извършва калибриране на дилатационните фуги и лагери на моста над река Марица при 24-ти км на АМ „Марица“.

Това е стандартна процедура, която се прави при нови големи съоръжения, на които фугите и лагерите са монтирани през лятото и през зимните месеци е имало значителна разлика в температурите, допълват от агенцията.

Същевременно АПИ удължи до събота на обяд забраната за движение в участъка на АМ „Марица“ заради ремонта на моста при 24 км.

Първоначално ограничението за движение важеше до вчера вечерта.

Новото съобщение на Агенция „Пътна инфраструктура“ гласи, че до 12 ч. на 20 февруари (събота)  ще бъде ограничено движението по автомагистрала „Марица“ – от връзката й с АМ „Тракия“ до пътния възел „Димитровград“.

Времето ще бъде използвано и за отстраняването на други гаранционни работи по участъка.

Шофьорите е необходимо да използват първокласния път I-8 Пловдив-Хасково и път I-5 Хасково-пътен възел „Димитровград“.

Миналата година заради проблемни участъци  асфалтираната магистрала на лот 2 бе открита два пъти.

Строители.бг