Начало Новини Проектът за ”Подземния град” в Бургас стартира до месец

Проектът за ”Подземния град” в Бургас стартира до месец

бургас

Източник: dir.bg

Най-много след един месец започва реализацията на проекта за подземен град в Бургас, посочи при представянето на бъдещите проекти, по които работи общината зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Проектът ще се реализира в бившите бомбоубежища в Морската градина на града, като ще ги превърне в атрактивно място за туристите, които ще имат възможност да слязат под морското ниво, да видят пиратски кораб, да видят града преди години, да седнат до холограма на известни бургазлии, ще има галерия за съвременно изкуство, както и кафене, предаде „Фокус“.

До 2.2 млн. лв. е максималната стойност на интерактивния атракцион „Подземният град“. Ананиева представи града и проектите му в конференцията “Туризъм за възрастни хора в граничните райони на Европейския Съюз – продукти и маркетинг”.

Тя представи и другият голям чисто туристически проект, какъвто е този за реконструкция на мостика и благоустройството на остров Св. Анастасия и обектите в него, както и превръщането и му в атракция за туристите. По думите й с  с работата си по тези проекти общината отсега мисли за следващия туристически сезон.

Ананиева обърна внимание и на фестивалите, които се провеждат през летните месеци в града.

Конференцията ”Туризъм за възрастни хора в граничните райони на Европейския Съюз – продукти и маркетинг” се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация в рамките на проект TOURAGE „Developing Senior Tourism in Remote Regions” по програма INTERREG IVC.

Участват представители на 9 страни членки на ЕС, представители на Международната Организация за Социален туризъм, туристическия бизнес, общини, регионални структури, преподаватели.

Областният управител Константин Гребенаров представи накратко усилията на правителството за насърчаване на туризма в региона. Той обърна внимание на археологическите дадености, по които сме след Гърция и Италия в Европа. По думите му Странджа е изключително място и би представлявал интерес за хората от тази възраст.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева представи добрата практика на общината, която вече 5 години работи за налагането на града като туристически бранд. Тя представи града с неговото благоприятно географско положение, като транспортен център, като град който е един от лидерите за привличане на чуждестранни инвестиции с над 1 млрд. евро, с богата археология.

Ананиева обърна внимание на археологическите разкопки, които тепърва ще привличат туристи – Аква Калиде, кв. Срафово, връх Шилото и кула Форос. Тя накратко представи кандидатурата на целия регион за Европейска културна столица през 2019г.