Начало Новини Проектът на Guardian Glass: De Walvis

Проектът на Guardian Glass: De Walvis

De Walvis е двуетажна търговска офис сграда, разположена на брега на кея Westerdok в Амстердам. Сградата е изцяло реновирана, позволяваща повече естествена дневна светлина и осигуряваща оптимален комфорт, включително „Excellent“ сертификат на BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

KAAN Architects създават проекта за ремонт, като взимат под внимание качествата на оригиналната сграда, което води до съвременна, но устойчива офис сграда. Околната зона за паркиране също беше преустроена и стана по-екологична.

За изцяло остъклената фасада е избран Guardian SunGuard® eXtra Selective (SNX) 60. Това стъкло с тройно сребърно покритие и соларен контрол понижава енергийните разходи, като намалява търсенето на изкуствено осветление, климатизация и отопление. SNX 60 има изключително желан, последователен, неутрален, прозрачен външен вид – независимо под какъв ъгъл го гледате. Вътрешното цветно отражение е оптимизирано, добавяйки много по-неутрален тон към стъклото, когато се гледа от вътрешната страна на сградата. Вътрешното цветно отражение е оптимизирано, добавяйки много по-неутрален тон към стъклото, когато се гледа от вътрешната страна на сградата. SNX 60 пропуска 60% от естествената дневна светлина, съчетана с едва 29% от слънчевата топлина – един от продуктите с най-висока селективност (съотношение на предаване на светлина към слънчев фактор) на пазара.