Начало Новини Приключи санирането на първите две сгради по проекта за енергийно обновяване на...

Приключи санирането на първите две сгради по проекта за енергийно обновяване на българските домове

sanirane

Приключиха строително-монтажните работи на първите две сгради, санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ в София, съобщават от Министерството на регионалното развитие. Кооперациите  са пред въвеждане в експлоатация, с подписани Акт обр. 15. /констативни актове за установяване на годността за приемане на строежа /.

sanirane

Строителните дейности започнаха в края на месец април т.г. Сградите,  намиращи се  на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3, район „Изгрев“, и бл. 17,  район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“ в София, са изцяло обновени. Извършено е  топлинно изолиране на външните стени на сградите,  пребоядисване на фасадите, монтирана е нова дограма с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Положена е топлинна изолация на покрива, пода и на тръбната мрежа за горещо водоснабдяване, която също е изцяло подновена. Обновени са и общите части на жилищните блокове. Общата стойност на строително-монтажните работи е 250 192.48 лв. с ДДС.

Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Строители.бг