Начало Новини Приказен хотел от дърво в Германия

Приказен хотел от дърво в Германия

hotel durvo

Фантазия и дърводелско майсторство в Kulturinsel Einsiedel – ръчно изработен екологичен увеселителен парк, направен от дърворезба, пълен със странни дървесни къщички за приключенски настроени гости. Всяка отделна структура е изпълнена с митология. Никъде няма прав ъгъл, колкото и окото да търси.

hotel durvo

Дванадесет акра земя са формирали „Острова на културата“, който се откъсва от немската земя не чрез воден път, а благодарение на своя коренно различен и фантастичен подход към живота. Форестер Юрген Бергман изучил изкуството на дърворезбата и скоро започнал да експериментира с изграждането на големи скулптури и игрово оборудване от дърво. Паркът започнал да придобива форма като изложба на хитроумните игрови творби на резбаря. Скоро обаче все повече и повече хора започнали да чуват и научават за чудните „обекти“ в гористата местност – и да водят децата си да поиграят  там. Така Бергман решил да отвори увеселителен парк. Днес това е напълно развит фантастичен горски свят, който привлича любителите на забавление от всички краища на света.

hotel durvo

Дървесните къщички са вплетени в структурата на гората. Има девет индивидуални къщи, свързани помежду си с рампи, пътеки и слънчеви палуби, които се издигат на над 10 метра сред балдахини от листата на дърветата. Всяка къща си има жител – фея или трол – с придружаващите го традиции.

hotel durvo

Луксозни къщи са оборудвани с душове и кухни, а обикновените жилищни стаи разполагат с общ душ блок. Могат да се наемат и места за къмпингуване, отново сред клоните на дърветата. За посетитеилте, които предпочитат да останат здраво стъпили на земята, има избор от малки хълмове, колиби и шатри, както и землянки в средновековен стил.

hotel durvo

Източник: greentech.bg