Начало Новини Преговори за подводен музей в Бургас

Преговори за подводен музей в Бургас

Бургас

Източник: novinar.bg

Подводен музей може да привлича любителите на изкуството в Бургас от следващото лято. Идеята е статуи на местни скулптори да бъдат потопени във водите на Черно море, съобщи главният архитект на община Бургас Весела Илиева.

Проектът за атрактивното водно изложение все още не е готов, но вече се водят преговори за реализацията му. Илиева уточни, че са направени и проучвания, които ще покажат как биха могли да бъдат поставени скулптурите, така че да се виждат както от гмуркачите, така и хората на сушата.

Подводният музей ще бъде част от атракциите по проекта за мостика и ще се намира близо до ниската плоча на съоръжението.

Главният архитект обясни, че конструкцията ще бъде обособена като пристан, от който ще тръгва водният рейс за остров Света Анастасия и други малки лодки.

Ще има и специално място, от което любителите на изкуството ще могат да се гмуркат към галерията. За да бъде напълно подготвено за новостите, минипристанището ще бъде добре разчистено от останките на стария дървен мост, стоял на мястото преди настоящия.