Начало Новини Представят концепцията за София Тех Парк

Представят концепцията за София Тех Парк

София Тех Парк

Източник: publics.bg

Консултативният съвет по наука към кметската администрация на Столична община ще се запознае с концепцията за Технологичния парк, който трябва да бъде изграден в района на Четвърти километър в София, съобщават от пресцентъра на общината.

Концепцията ще бъде представена от кмета на града Йорданка Фандъкова и диркетора на дружеството „София Тех Парк“ Елица Панайотова. Тя е участвала също така  в изготвянето на градоустройствения проект на Бизнес Парк София и е консултант на международни проекти.

Целта на срещата, която ще се проведе в сградата на Столична община, е българските учени да се запознаят с проекта, да установят контакти между Консултативния съвет по наука и ръководството на технологичния парк. Идеята е да бъдат разгледани мнения и предложения на българските учени по проекта.

В  средата на ноември бе обявен конкурс за избор на проектант, който да планира реконструкцията на две от сградите на бул. „Цариградско шосе“. Преди това те са били използвани за нуждите на Министерството на отбраната (МО). Бъдещото им предназначение е за офис и заведение за бързо хранене.