Начало Новини Председателят на ДКЕВР подаде оставка

Председателят на ДКЕВР подаде оставка

ДКЕВР

Източник: btvnews.bg

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Юлиана Иванова подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов, става ясно от пресслужбата на правителството.

Искането на Борисов в заради участието на Иванова във фирма за продажба на цигари онлайн. В предварителните разговори с нея, тя не го е уведомила за незаконната търговска дейност.

На извънредна пресконференция Юлияна Иванова обясни, че се оттегля, за да опази имиджа на ДКЕВР.

„Смятам, че скандалът не беше малък, който стана около продажбата с цигари онлайн, така че човекът, който седи на този пост все пак трябва да има някакъв имидж. Аз го обмислям още от момента, в който стана скандалът и реших, че така ще е най-добре”, заяви тя.

Юлияна Иванова обясни още, че за трите дни в които е заемала отговорния пост не е успяла да установи дали предишното ръководство е работело в нарушение на законите.

Иванова беше лаконична и в коментара си за протестите – хората са прави.

Тя беше назначена по-рано тази седмица. Ден след това излезе и информацията, че е била собственик на електронен магазин, в който се продават и тютюневи изделия. В коментарите си непосредствено след случая, Иванова беше категорична, че няма сама да напусне поста си, но ако оставката й бъде пожелана ще я даде.

Искането на премиера идва на фона на ожесточени протести в цялата страната срещу монополите и високите сметки за ток. В 35 града на България стотици хиляди граждани изразиха недоволството си, а на места се стигна и до изблици на насилие между полицията и протестиращите.