Начало Новини Правят нов парк във варненския жк „Възраждане“

Правят нов парк във варненския жк „Възраждане“

park

Кметът на Варна Иван Портних вчера даде старт на изграждането на нов парк в жк „Възраждане“. Теренът – от около 30 дка необлагородена територия, се намира над ОДЗ „Делфинче“. На място присъстваха зам.-кметът Христо Иванов и кметът на район „Младост“ – Христо Христов, съобщи Радио Варна.

„Изграждането на парка е мой ангажимент, който поех пред хората. Той е част от усилията, които полагаме за поддържане и увеличаване на зелените зони в града ни“, каза кметът.

Проектът предвижда изграждане на алеи за разходка, детски площадки, места за отдих, както и зона за спорт – с 2 игрища за футбол на малки вратички, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, както и площадка за фитнес на открито, съобщава dir.bg.

Теренът ще бъде почистен от храстите, дърветата ще бъдат запазени, ще бъдат засадени нови декоративни видове. Социализацията на зоната включва и мерки по укрепването на дерето. Проектът е на стойност около 2 млн. лв., осигурени от общинския бюджет, а срокът на изпълнение е до края на следващата година.

„Надявам се Общинският съвет да одобри паркоустройствения план за кв. „Аспрухово“, където предстоят сериозни промени“, каза Иван Портних. Той допълни, че проектът за зелена зона в „Младост“ също е готов. Продължава работата и в парка в район „Вл. Варненчик“.

Строители.бг