Начало Новини Почистване на фасада с HPL панели

Почистване на фасада с HPL панели

HPL

Няколко години след инсталирането, фасадата с HPL панели може да изглежда зле поради наличието на мръсотия. Това не е често срещан случай, тъй като обикновено тя има предимството да се почиства по естествен начин, само с дъждовна вода и подходяща поддръжка. Независимо от това, в някои случаи има следи от мръсотия, натрупани поради различни причини. Ако след инсталирането им панелите не са почистени, по тях могат да останат следи от ръце или отпечатъци от пръсти. При откритите закрепващи инсталации е обичайно, дъждовната вода, изтичаща от винтове или нитове, да оставя ивици мръсотия. Понякога може да се види и влага, показваща зоните на конденз.

HPL

За щастие, почистването на фасада с HPL панели, може лесно да се направи с помощта на някои основни продукти, които могат да се открият в търговската мрежа, като например препарат за почистване на стъкло, сапун (съотношение 1: 3), ацетон, почистващ оцет (оцетна киселина 10%) и вода.

HPL

Целият процес може да бъде направен само в няколко стъпки. Могат да се използват продукти на ацетонова основа, които не увреждат повърхността, понеже HPL панелите не са порести  и са изключително устойчиви.