Начало Статии Машини и инструменти Композитни капаци за шахти щадят здравето на работещите

Композитни капаци за шахти щадят здравето на работещите

KHK Kunststoffhandel

Статистически почти всеки трети човек често или постоянно страда от болки в гърба. Най-засегнати са работещите, които извършват тежък труд като например поставяне и отстраняване на тежки капаци на шахтите, направени от стоманобетон или желязо. Така за тях, рискът от постоянни проблеми с гърба е сравнително висок. Като решение компанията KHK Kunststoffhandel Cromm & Seiter GmbH предлага капаци за шахти, изработени от композитен материал от фибростъкло.

KHK Kunststoffhandel

Продуктите са изключително леки и могат лесно да се обработват с подходящ повдигащ работен инструмент. Капаците са изработени от фибростъкло в комбинация с епоксидна смола. Това ги прави безпроблемни за боравене в дългосрочен план, и дава несъмнено удобство за потребителя. Например, капакът на шахта с размер 610 мм от клас на натоварване D400 тежи само около 25 кг. Съответният капак от чугун обаче достига над 90 кг.

KHK Kunststoffhandel

В допълнение към иновативните капаци на шахтите, KHK-Kunststoffhandel предлага и подходящи инструменти за повдигане и работа с тях. Например стандартните капаци могат да бъдат преместени само от един човек с помощта на инструмента с крачен контрол FL7A: просто поставете ключа в отвора за освобождаване и го завъртете на 90 градуса по посока на часовниковата стрелка, за да го закачите здраво в капака. Чрез натискане на лоста капакът на шахтата се отваря без много усилия и може да се изтегли с помощта на инструмента под лек ъгъл в желаната посока.

KHK Kunststoffhandel

По-големите капаци на шахти и редовете трябва да продължат да се използват като двойка, но повдигащите ключове и адаптери също гарантират лесен и безопасен достъп. Те могат да бъдат интегрирани в капаците на шахтите, ако е необходимо, лесно се отварят и осигуряват бърз поглед върху основната инфраструктура във вътрешността.

За повече информация: Kunststoffhandel Cromm & Seiter GmbH