Начало Новини Първи снимки на двойка концертни зали към консерваторията „Колбърн“ в Лос Анджелис

Първи снимки на двойка концертни зали към консерваторията „Колбърн“ в Лос Анджелис

Франк Гери сподели изображения за двойка концертни зали, които ще бъдат добавени към консерваторията „Колбърн“, като част от отложения прокт на Гери, The Grand Avenue, в центъра на Лос Анджелис. Според Лос Анджелис Таймс проектът наскоро е бил спрян поради финансови проблеми, причинени от пандемията, и е замразен за неопределено време. Именно с Лос Анджелис Таймс, Гери сподели първите снимки на новия арт комплекс, който се очаква да струва 310 млн. долара и ще бъде важно допълнение към мега-проекта на Гери за 1 млрд. долара. Въпреки официалното спиране на строителните дейности, концертните зали в строеж са се сдобили с голям дарител, който е готов да съфинансира завършването на проекта.

Едната от двете концертни зали на Франк Гери е обвита изцяло в стъклена фрагментирана фасада и предлага места за 1100  човека. Другата кубична зала е с капацитет от 700 места и е планирана за тетрални танцови представления, камерна опера и учебни представления. Към стъклената зала ще има тераса на покрива, която ще функционира като кабаре. Стъкленото ѝ лоби ще създава усещане за приобщеност на всички в публиката.

В интериора на двете зали Франк Гери ще работи с известния акустик на Disney Hall, Ясухиса Тойота. Голямата концертна зала не само ще обслужва нуждите на оркестъра на „Колбърн“, но и ще бъде новият дом на камерния оркестър на Лос Анджелис, в който ще се провеждат рецитали и ще се изнасят представления от музиканти от различни култури. По-малката концертна зала е предвидена да осигури сцена за танцови и музикални театрални събития за различни общности в Лос Анджелис.