Начало Новини Първата жилищна кула на MAD Architects в Париж е почти завършена

Първата жилищна кула на MAD Architects в Париж е почти завършена

UNIC

Студиото MAD Architects публикува най-новите снимки на новата си жилищна кула в Париж, които показват, че 50-метровата кула е почти завършена и се очаква работата по нея окончателно да приключи през септември 2019 г., с прогнозна дата за нанасяне, насрочена за ноември.

UNIC

Кулата, наречена UNIC, разполага с вълнообразни тераси, които допълват цялостната форма на сградата. Когато бъде завършена UNIC ще бъде първият построен проект на MAD в Европа. Проектът за сградата беше награден на международен конкурс за дизайн през 2012 г. и е реализиран в сътрудничество с местната френска фирма Biecher Architectes.

UNIC

Проектът на MAD се характеризира с взаимодействието си с природата в градската среда. Неговите вълнообразни подови плочи образуват поредица от тераси, създаващи динамични пространства вътре и обширни градини и балкони на екстериора. Всяко асиметрично ниво леко се стеснява, когато сградата се извисява, а горните етажи предлагат панорамна гледка към околния град и Айфеловата кула.

UNIC

Дизайнът на MAD е резултат от семинари с разработчиците, архитектите и жителите на квартала. Разположена в развиващ се социално-икономически район, UNIC интерпретира конвенционалната типология на жилищата. Дизайнът се характеризира с извиващи се подови плочи, вертикално разширяващи се към съседния зелен парк.

UNIC

Чрез комбиниране на жилищната плътност с градини, проектът е нарастващо органично споразумение, което размива границата между архитектурата и природата.

UNIC

Социалните характеристики на проекта се реализират допълнително с добавянето на детска градина, търговски площи и други общностни ресурси на нивото на земята. С сградата е интегрирана метростанция, свързваща общността и квартала с центъра на Париж.