Начало Новини Парижките метростанции могат да станат подземни басейни и ресторанти

Парижките метростанции могат да станат подземни басейни и ресторанти

metro paris

Париж планира да превърне своите изоставени метростанции в ресторанти, салони и дори подземни басейни. Натали Кошюско Морицет, обещаващ кандидат за предстоящите кметски избори, работи съвместно с местните архитекти Манал Рахди и Лесне върху поредица предложения за трансформиране на призрачните стари метростанции на града.

metro paris

Натали Кошюско Морицет и нейният екип наскоро представиха скици за серия от проекти, които ще възстановят изоставените метростанции на града на светлината. Има много различни предложения за трансформиране на тези неизползвани подземни пространства, включително превръщането им в ресторанти, зали, художествени галерии, театри и нощни клубове. Друга идея е да се изгради един много дълъг басейн.

metro paris

През годините тези изоставени станции са използвани като места за снимане на различни филми или превърнати в сметища. Ако кандидат-кметицата спечели изборите през март, тя планира да стартира платформи за съвместно творчество за архитекти и дизайнери, така те да могат да представят своите идеи и обществеността може да гласува за тях. А тези, които имат още по-необичайни идеи и нямат търпение да чакат, могат да изпратят туит на Морицет.

Източник: greentech.bg