Начало Новини Парите за булевард “Владислав Варненчик” не стигнали

Парите за булевард “Владислав Варненчик” не стигнали

Vladislav Varnenchek

Източник: Радио Варна

Отпуснатите 5 милиона лева за ремонта на горния слой на настилката на централния варненски булевард са се оказали недостатъчни за цялото трасе, съобщи заместник кмета по строителство Богдан Караденчев. Поради тази причина новият асфалт няма да покрие 800 метра от първоначално предвидената дължина. Отново беше обещано обектът да бъде завършен до 9 май, четем от страниците на медията. Караденчев признава, че изпълнителите са допуснали грешки в изпълнението, които тепърва трябва да бъдат коригирани.

Спират тролеите между 8.30 и 17 часа. Този режим започва от днес. Спирането на превозните средства от градския транспорт се налага заради започващата реконструкция на бул “Сливница”. По план ремонтът трябва да приключи до 17 юли, но от Община Варна се надяват да скъсят сроковете, а с тях и неудобството на хората от въведената временна организация на движение. Разходите по мащабните ремонти възлизат на близо 6 милиона лева и са изцяло за сметка на местната хазна.

Ще бъдат инвестирани и близо половин милион лева в нови тротоари, като обектите ще бъдат посочвани от районните кметове.