Начало Новини Овална 200-метрова жилищна кула на брега на океана в Маями

Овална 200-метрова жилищна кула на брега на океана в Маями

Miami 1

Renzo Piano Building Workshop (RPBW) завърши изграждането на първата си жилищна сграда на първа линия на плажа в Маями. Наречена Eighty Seven Park 200-метровата кула е разположена на последното парче земя северно от North Shore Open Space Park на границата на Маями Бийч. Кулата с овална форма е разположена на невероятно и уникално място, почти окачена между океана и парка. Основната идея на проекта е да се разшири присъствието на зелени площи в района на North Shore Open Space Park чрез разширяване на зелената зона до 87-ма улица на северната граница на проекта.

Miami 2

За да намалят експозицията на сградата към плажа и да осигурят повече пространство за озеленяване, кулата е ориентирана в посока изток-запад, максимизирайки гледката от авеню Хардинг и авеню Колинс към океана. Eighty Seven Park разполага с 70 жилищни единици разположени на 18 етажа. Дизайнът на RPBW изразява лекота, прозрачност и блясък с респект към околната среда.

Miami 3

Сградата е разделена на три различни зони: фоайе и приземeн етаж с помещения за забавления и възстановяване, свързани с парка, жилищна част и покривна палуба. Както подчертава архитектурното студио, приземният етаж е ключов елемент за свързване на северните с южните зелени пространства. Приземният етаж е прозрачен и богат на дървета. Създава се усещането че North Shore Open Space Park е завладял сутерена, повдига сградата, пресича фоайето и дава началото на северната градина. Изглежда сякаш кулата левитира над дърветата. Павилиони, беседки и басейни са интегрирани в зеленината на градината. На 200 метра от земята покривна палуба предлага панорамна гледка на 360 градуса и инфинити басейни.

Miami 4

В интериора RPBW обедини усилия с Rena Dumas Architecture Interieure (RDAI), интегрирайки максимално бели и светли елементи. Използваните интериорни материали са основно американски дъб, италиански камък и кристално чисти стъклени стени, които добавят красота и елегантност във всяко жилище. Обширни тераси създават плавен преход от вътрешно към външно пространство.

Miami 5

За ландшафтния дизайн RPBW се колаборира с West 8. Eighty Seven Park предлага редица частни пространства. Обитателите се наслаждават на тераси, градини, шезлонги и басейни, както и павилион за културни и социални събития.