Начало Новини Отново рекорд по изграждане на фотоволтаици в Германия

Отново рекорд по изграждане на фотоволтаици в Германия

фотоволтаични

Източник: vestnikstroitel.bg

И през 2013 г. продължава развитието на соларната енергетика в Германия. Според президента на Федералната мрежова агенция Йохен Хоман през миналата година е била постигната връхна точка в строителството на фотоволтаичните инсталации с обща мощност от 7,6 гигавата.

Мрежовата агенция е органът, който контролира електро- и газоразпределителните мрежи, както и телекомуникациите и железопътните системи. По нейни данни към края на годината новото строителство е забавило малко темпото. Прогнозата е, че цените за соларно получения ток от новоприсъединените към мрежата фотоволтаици ще продължат да падат. Зелената тарифа за включване ще бъде намалена през месеците февруари, март и април с по 2,2%, информира агенцията.

Законът за възобновяемите енергии по принцип предвижда постепенно намаляване на зелената тарифа за соларна енергия, ако новите мощности са до предвидените в закона стойности.

След спирането на най-старите ядрени реактори Германия вече не изнася електроенергия, а само покрива собствените си нужди.