Начало Статии Дограма Отличените сгради в националния конкурс „Сграда на годината 2020“, изградени с алуминиевите...

Отличените сгради в националния конкурс „Сграда на годината 2020“, изградени с алуминиевите профилни системи Schüco

SchücoВ края на 2020 година бяха връчени наградите на най- престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България – Националния конкурс „Сграда на годината“. Победителите и през 2020 година във водещите категории са сгради, изградени с алуминиеви профилни системи Schüco.

В категорията „Социална инфраструктура – сгради здравеопазване, образование и спорт“ победител е  медико-дентален център – Дентапрайм – Варна. Цялата сграда е с окачена стъклена фасада, като на централната част на сградата е изписана буквата „D”, символизираща  Денталните услуги, които извършва фирмата. Фасадната система, избрана за обекта, е Schüco FWS 50.SG.

Schüco

В категорията „Офис и корпоративни сгради“ специална награда получи сградата Адванс бизнес център II. Проектът е на архитектурно бюро „Планинг“, арх. Илиан Илиев. Фасадите са изпълнени със системите Schüco FWS 50, Schüco FWS 50+SG, както и са вложени специални обектови клапи. Това съчетание прави сградата отговаряща на съвременните изисквания за енергоефективност, соларни и звукоизолиращи фактори.

Schüco

В категорията „Офис и корпоративни сгради“ специална награда получи и сградата Елипс център. Тя беше и избрана за една от 12-те най-впечатляващи сгради в света, изградени със системите Schüco и беше публикувана в архитектурния календар на Schüco за 2021 година. Уникалният дизайн на сградата е вдъхновен от Наклонената кула в Пиза, а елипсовидната форма и елегантният външен и вътрешен дизайн я правят отличителна със своя стил. За изпълнението на Ellipse Center е разработено специалнo обектовo решение,  базиращо се на платформата за прозоречни профилни системи Schüco AWS. Системите за врати са Schüco ADS 70.HD – с изключително нисък коефициент на топлопреминаване и високи стойности на пропускливост на светлината. Проектът е на архитектурно студио „ЛП АРХ“ ООД.

Schüco

В категорията „Хотели и ваканционни комплекси – градски хотели“ победител е хотел Hyatt Regency Sofia. Проектът е на архитектурно бюро „Вамос“ , арх. Деян Дечев и арх. Николай Симеонов. За хармоничната визия на фасадата са избрани алуминиевите системи Schüco FWS 50 и Schüco FWS 60, интегрираните отваряеми елементи съответно за прозорци и врати са Schüco AWS 70 и Schüco ADS 70.HD, както и специално разработеното обектово решение Schüco AWS 70 BS.HI.

Schüco

В категорията  „Жилищни сгради – многофамилни жилищни сгради“ победител е луксозната сграда  Marvell House. Проектът е дело на архитектурно бюро „Елит Проджект Груп“ , арх. Калин Диков, арх. Галина Стоянова – Моллова. Системите, вградени в сградата, са алуминиевата система за прозорци Ѕснüсо АWЅ 75 ВЅ.НІ cъc cĸpитo ĸpилo, oтвapянe пo xopизoнтaлнa и вepтиĸaлнa ocи, дpъжĸи cъc зaĸлючвaнe – c минимaлeн ĸoeфициeнт нa тoплoпpeминaвaнe и интeгpиpaни cиcтeми зa миĸpoвeнтилaция Ѕснüсо VentoAir  и Ѕснüсо VentoFrame.

Schüco

В категорията „Жилищни комплекси от многофамилни сгради“ специална награда получи жилищният комплекс Симеоново 145. Окачената фасада е със система Schüco FWS 50, в цвят по RAL 7016, а вградената алуминиева прозоречна дограма – Schüco AWS 70, в цвят по RAL 7016. Проектът е дело на „Е-АРХ Студио“ , арх. Мартин Христов.

Schüco

В категорията „Сгради с елементи на „зелена“ архитектурa и иновации“  специална награда спечели офис сградата Каменица в гр. Пловдив. Проектът е на утвърденото архитектурно бюро „Стивън Джордж Интернешънъл – България“ – арх. Тихомир Казаков. Остъклената част е със системата Ѕсhüсо FW50+ , интегрираните отваряеми елементи за прозорци и врати са съответно Schüco AWS 70.HI и Schüco ADS 70.HI с високи стойности на пропускливост на светлината, както и вградени плътни вентилационни крила Schüco AWS 70 VV. HI  с етажна височина.

Schüco

В категорията „Сгради с елементи на „зелена“ архитектурa и иновации“  специална награда спечели и сградата София офис център 1. Проектът е на утвърдилото се архитектурно студио „Ателие Серафимов Архтекти“, арх. Радомир Серафимов. Висококачествените фасадни системи, от които е изградена сградата, са Schüco FWS 50 със специално обектово разработена капачка и Schüco FWS 35 PD.HI, а вградените отваряеми елементи са Schüco AWS 114 SK и Schüco AWS 70.HI, също така са интегрирани плъзгащи се врати Schüco ASS 70.HI.

Schüco

Подробна информация за продуктовото портфолио можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.