Начало Новини Откриват участъка Белокопитово – Каспичан от AM „Хемус“

Откриват участъка Белокопитово – Каспичан от AM „Хемус“

hemus

Откриват участъка Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ от км 337+302 до км 342+200 и най-големия пътен възел у нас – п. в. „Белокопитово“. На него ще се осъществява връзката с път I-2 Русе – Варна и път I-4 Коритна – Белокопитово. Общата дължина на отсечката е 4,898 км. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Проектът е по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

При пътен възел „Белокопитово“ ще бъде отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новия магистралния участък. Очаква се на него да присъстват премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, кметове от региона и др.

Изпълнител на обекта е „АМ Черно море” АД. Стойността на договора е 65 769 410,48 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг” АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД.

Откриването на участъка от АМ „Хемус“ е около 13,30 часа при пътен възел „Белокопитово“ (при отбивката на пътя за Разград).

Строители.бг