Начало Новини Откриват парк „Възраждане“ през април 2016 г.

Откриват парк „Възраждане“ през април 2016 г.

park vuzrajdane

Парк „Възраждане“ ще бъде открит през април догодина. Над 65 на сто от дейностите по първия етап на проекта са вече извършени. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи.

Полагат се настилки, изгражда се първият в града сух фонтан, както и амфитеатър за културни събития. Предстои да бъдат направени осветление и система за видеонаблюдение.

Засаждат се над 600 нови дървета и над 1200 храста. Както във всеки парк и тук ще има цветя, трева, пейки, зони за отдих, две площадки за игра за деца до 3 г. и до 12 г.

Ще бъде направена площадка за изграждане на временни циркови палатки, която ще може да се ползва и от скейтбордисти, съобщава dir.bg.

Предвиждат се и два паркинга за общо 150 автомобили, каза Фандъкова.

Общата инвестиция за първия етап от проекта е малко над 4,8 млн. лв. Над 1,7 млн. лв. са по програма „Джесика“, а останалите са собствени средства на „Софийски имоти“, поясни столичният кмет.

Общинското предприятие „Паркове и градини“ ще поеме поддръжката на парка. „Софийски имоти“ успяха да подготвят проекта, да инвестират в парка и да защитят общински терени в съда, каза кметът.

Тя припомни, че паркът включва и спортния комплекс на „Спортна София“, който беше открит през август тази година и вече има над 4500 посетители.

Строители.бг