Начало Новини Открит е най-големият автономен медицински център за лечение на ракови заболявания в...

Открит е най-големият автономен медицински център за лечение на ракови заболявания в Ню Йорк

Hospital 1
Отвори врати най-големият автономен медицински център, „Дейвид Х. Кох“, за лечение на ракови заболявания в Ню Йорк. Двадесет и пет етажната сграда с обща площ от 69 700 кв. м. на стойност 1,5 млрд. долара е проектирана от Perkins Eastman Architects в колаборация с Ennead Architects и ICRAVE.

Обвивката на медицинския център е съставена от няколко отделно обособени по-малки фасадни елементи, предназначени да раздробят масивната структура на по-малки обеми с цел създаване на усещане за предразполагащ външен вид. Всяка по-малка структура има конкретна функционалност и е съобразена с необходимостта да се осигури уединение на пациентите или откритост към заобикалящата среда. Текстурата на фасадите балансира непрозрачността на теракотните ребра с прозрачността на прозорците в специфична външна индивидуалност и осигурява интериор с естествена дневна светлина и гледка към East River.

Hospital 2

Лечебното заведение разполага с 231 кабинета за прегледи, 110 помещения за вливания, 37 стаи за лечение и 16 болнични легла за пациентите, които имат нужда от кратка хоспитализация. Очаква се ежедневно средно 1300 пациенти да бъдат обслужвани в медицинския център. Предвидени са зони за възстановяване, релаксация и раздвижване.

Сградата е проектирана така, че да намали консумацията на енергия и да осигури оптимална функционалност, дори в случай на голямо наводнение.  Предстои да получи златен LEED Gold сертификат за устойчивост.