Начало Новини Откриха логистичен център за 11 милиона лева

Откриха логистичен център за 11 милиона лева

logistechen tzentur

По време на възхода на пазара на недвижими имоти в сегмента на логистични площи инвестираха предимно чуждестранни компании. Изграждането на подобни помещения беше съсредоточено в райони близо до София, най-вече Елин Пелин и Равно поле. След идването на кризата чуждестранните предприемачи, които планираха инвестиции у нас в логистика се оттеглиха, а българските, макар и малко на брой, предпочетоха да не рискуват и не реализираха инвестиционните си намерения.

От началото на годината интересът към логистични площи бележи ръст, отчитат специалисти. Търсят се терени за строителството на подобни имоти, а някои дори вече са открити. Най-новият пример е в Шумен – логистичен център на стойност 11 млн. лв. от българска компания, работеща в сферата на бързооборотните стоки.

Имотът е разположен върху 8500 кв.м застроена площ, които събират 20 000 палетни места. В склада ще се ползват шесто поколение машини VNA manup, водени индуктивно и с транспондери. Това е най-високият склад на Балканите, използващ такъв тип техника. Една от основните характеристики на сградата е, че е значително по-висока от стандартно изпълняваните складове, и като такава изискванията към конструкциите, подовете, осветлението и отоплението са значително завишени. Сградата енергоефективно откъм електроенергия, благодарение на интегрираната система за управление на осветлението. Компанията планира да изгради и цялостен сграден мениджмънт, включващ и ОВК инсталациите, с което комплексът ще стане още по-природосъобразен. Строителството на логистичния център е отнело 10 месеца.

Източник: fakti.bg