Начало Новини Осигуровка за работа във височина при дървени конструкции

Осигуровка за работа във височина при дървени конструкции

Pick PSA

На строителната площадка работата на височина представлява особен риск – дори при строителството с дървен материал. С новия инструмент на немската компания Sihga, работещите са вече още по-ефективно защитени от трудови злополуки. Съоръжението „Pick PSA“ може лесно да се постави в съществуващите отвори в дървените елементи и да се свърже с осигуровката. Според производителя уредът предлага висока степен на обезопасяване с неограничена свобода на движение.

Pick PSA

Осигуровката допълва личната защитна екипировка (PPE) със система за спиране на падането, приложима за тавани и греди на гредоред, както и кръстосани ламинирани дървени елементи. PickA PSA се характеризира с удобно управление и се използва най-добре в комбинация с устройството за обработка на товари Sihga Pick.

Pick PSA

Отворите, които вече са направени за повдигане на дървените греди или елементи със Sihga Pick могат да се използват съответно с осигуровката от фирмата, тъй като в тях Pick-PSA просто се затяга с вградения обезопасителен винт. Използването на патентованата система за безопасност на Sihga намалява риска от падане и помага за предотвратяване на злополуки – работата на височина е една от най-големите опасности на обекта.

Pick PSA

В същото време, PSA спестява време и пари: системата прави конструкцията и демонтирането на сложни скелета излишни, а с няколко налични точки за закрепване, системата позволява индивидуални дължини на въжето.

За повече информация: Sihga