Начало Новини Още 1 600 000 за пострадалите от земетресението в Перник

Още 1 600 000 за пострадалите от земетресението в Перник

перник

Източник: vestnikstroitel.bg

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет проведе извънредно заседание. На срещата, състояла се в Министерството на вътрешните работи и председателствана от министър Петя Първанова, беше представен доклад за средствата, отпуснати за преодоляване на последствията от различни бедствени ситуации.

Комисията прие решение за отпускането на 490 888 лева за извършването на неотложни възстановителни работи по укрепване на път в района на КК „Слънчев ден”. Ще се финансират и дейности за над 1 600 000 лева, свързани с възстановяването на сгради, пострадали от земетресението в Перник. Сред тях са Строителен техникум “Арх. Й. Миланов”, XIII ОУ, кв.”Мошино”, Дворецът на културата, Спортна зала “Металург” и МБАЛ “Профилакториум”. Комисията реши да отпусне 469 176 лева за реконструкция на канализацията на гр. Копривщица, както и за аварийното възстановяване на административната сграда на общината.

В рамките на заседанието Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС разпредели общо 2 950 000 лева.