Начало Новини Офис парк Пловдив ще бъде новият дом на аутсорсинг индустрията

Офис парк Пловдив ще бъде новият дом на аутсорсинг индустрията

office

Пловдив привлича все повече компании от ИТ сектора. Това води и до сериозно раздвижване в изграждането и предлагането на офис площи. В града има бум на издаване на разрешителни за строителство на нежилищни сгради. Най-модерният комплекс е „Офис Парк Пловдив“, които се изгражда на бул. „Свобода“ близо до Гребната база. Инвеститор е Галакси Инвестмънт Груп. Проектът за новата офис сграда бе презентиран на конференцията и предизвика голям интерес, тъй като удовлетворява високите изисквания на компаниите от IT и аутсорсинга. „Офис Парк Пловдив“ ще представлява две сгради с разгърната застроена площ от 19 350 кв. м с общ капацитет от 2000 души. Според разчетите на инвеститора строителството ще протече на два етапа. В първия ще се изгради 7-етажна сграда с 6 етажа офис и партер. Очаква се през септември догодина „Офис Парк Пловдив“ да отвори врати.

„Интересът към нашия проект е както от компании, които вече работят тук, така и от съвсем нови за града“, коментираха от компанията инвеститор. Те са сигурни, че интересът към Пловдив като атрактивна дестинация за развитие на бизнес ще се запази, но това, което досега е липсвало е наличието на качествени офис проекти, съобщават cross.bg.

„Вярваме, че нашият проект Офис парк Пловдив ще отговори на търсенето на висококачествени офис площи и ще помогне за създаването на нов, модерен облик на града. Искаме да създадем качествени условия за работа на компаниите от ИТ бранша като така ги привлечем до останат да развиват бизнеса си тук“, коментира Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие“ в Галакси Инвестмънт Груп.

На конференцията стана ясно още, че високотехнологичният бранш генерира 1,75% от БВП като за 10 години ИТ компаниите са отбелязали 600% ръст на продажбите. Броят на работните места е скочил от 5000 на 17 000 от 2005 до 2015 г. 90% от работещите в сектора са под 35 години, а средните заплати са около 3500 лв. Това е секторът с най-висока добавена стойност.

Строители.бг