Начало Новини Обявяват избрания идеен проект за обновяване площад „Св. Неделя“

Обявяват избрания идеен проект за обновяване площад „Св. Неделя“

Направление Архитектура и градоустройство – Столична община ще обяви победителите от международния конкурс на Столична община за идеен проект за обновяване на площад Св. Неделя в историческия център на София. Събитието ще се случи на 29-ти ноември /петък/ 2019 г. от 14.00 ч. в зала Средец на София Хотел Балкан, пл. Света Неделя 5

В първият етап на конкурса международното жури определи седем участника, на които Столична община изпрати покани да разработят идейни проекти. Това са: Консорциум: OW/MA/CL (УУ/МА/КЛ) с членове на консорциума: One Works, Maofficina, Сracknell, Студио Паола Вигано, Конкурент-90 ЕООД, Студио Вилмот, Студио Фуксас, Обединение AI Architects LLD, CLAB Architettura, Юрий Шередега, Дина Дридзе, Евгений Ширинян и Обединение ДжиТиЕрЕф&Студио Морфе с участници в обединението: Студио Морфе и Джовани Тортели Роберто Фрасони Аркитети.

На събитието ще бъдат представени всичките седем архитектурни проекта, които участваха в заключителния етап на конкурса. Таблата с проектите ще бъдат изложени за всички посетители във фоайето на зала Средец.