Начало Новини Обявиха номинациите за сграда на годината за световния фестивал за архитектура

Обявиха номинациите за сграда на годината за световния фестивал за архитектура

WAF

Съдът (The Vessel ) на Heatherwick Studio и летище Jewel Changi на архитектите Safdie са сред имената, които ще бъдат номинирани за сграда на годината в рамките на световния фестивал на архитектурата.

WAF

Световната сграда на годината, както и бъдещият проект на годината, ще бъдат обявени на дванадесетото издание на ежегодния световен фестивал на архитектурата (WAF), който ще се проведе в Амстердам по-късно тази година.

WAF

Конкуренцията за наградите WAF за 2019 г. включва 534 проекта от 70 страни и включва многобройни сгради от водещи в света архитектурни студия, включително хотел Morpheus от архитектите на Zaha Hadid и централната библиотека на Хелзинки от ALO Architects.

WAF

Директорът на програмата на WAF Пол Финч подчерта броя на проектите, включени в списъка на WAF 2019, с устойчиви предложения, включително модулните жилища на BIG в Копенхаген и дестилерията на Macallan от Rogers Stirk Harbor + Partners, която се характеризира с покрив, направен от устойчив дървен материал. „Ние бяхме вдъхновени от нивата на иновации в тазгодишните кандидатури, които показват невероятната гама от начини, по които архитектите реагират на глобалните климатични и биоразнообразни извънредни ситуации, пред които сме изправени”, каза Финч.

WAF

Победителите ще бъдат избрани от над 30 категории и обявени по време на фестивала, който се провежда в Амстердам между 28 и 30 ноември.

WAF

Общо за наградите WAF са записани повече от 1000 участници. Китайските студия представят най-много проекти, които показват налагащата се роля на страната като „гореща точка“ в областта на дизайна.