Начало Новини Обявиха конкурс за ремонт на Партийния дом

Обявиха конкурс за ремонт на Партийния дом

партиен дом

Община Пловдив обявява обществената поръчка за реконструкцията на сградата на бившия Партиен дом на площад „Централен“ в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Това е втори конкурс, след като първият бе прекратен заради факта, че и четиримата кандидати не отговаряха на изискванията и имаше възражения от страна на Съюза на архитектите, Камарата на строителите и други браншови организации, предаде БТА.

Към заданието на новия конкурс са добавени мерки за енергийна ефективност, запазват се изискванията за панорамен асансьор и панорамно осветление, пожарна безопасност, второ стълбище, както и по-функционалното разпределение на офисите в сградата, коментира Тотев.

Стойността на процедурата е 100 000 лева. В ниската част на сградата задължително трябва да има административен център за обслужване на едно гише, поясни кметът.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от комисия с представители от много широк спектър – от археолози до главния архитект на общината. По думите на Иван Тотев през следващите две години общината трябва да намери средства и за цялостна реконструкция на Концертната зала.

Източник: dir.bg