Начало Новини Община Пловдив иска пари от държавата за стадиона

Община Пловдив иска пари от държавата за стадиона

ПЛОВДИВ

Източник: radioplovdiv.bg

Пловдив е на път да се превърне в спортна столица на България с проекти, които се реализират в тази област. Кметът на Пловдив Иван Тотев подчерта, че общият бюджет, който Общината ще получи от държавата за изграждане на спортната зала, ще надмине 40 милиона лева.

Държавно финансиране ще бъде търсено и за втория мащабен обект след завършване на залата – стадион „Пловдив”. В реконструкцията на обекта Общината ще играе водеща роля.

Според Тотев практиката е показала, че публично-частното партньорство, на което всички са разчитали през годините, не е надежден вариант за финансиране на съоръжението. Тотев заяви още, че голяма част от договорите за отдадените под наем спортни площадки не се изпълняват.

Общината ще продължи политиката си да подкрепя финансово изграждането и реконструкцията основно на спортните площадки в дворовете на училищата. Тази сутрин стартира полагането на асфалт на спортната площадка на кръстовището на бул. „Свобода” и „Васил Априлов”.

Премахнати са незаконните гаражи и е поставено е ново осветление. Новата спортна площадка ще бъде готова в края на месеца, като на нея ще бъдат поставени четири уреда за фитнес на открито и комбинирани врати с мрежи за футбол, баскетбол и волейбол.