Начало Новини Обновявават още две бургаски училища

Обновявават още две бургаски училища

uchilishte

Започва обновяването на още две бургаски училища, съобщиха от Община Бургас. СОУ „Йордан Йовков“ и СОУ „Епископ Константин Преславски“ ще посрещнат новата учебна година санирани и обновени.

Първото училище е построено през 1977 г., а второто приема първите си ученици през 1982 година. Състоянието на сградите им в момента не е добро, което води до по-големи разходи за отопление през студените месеци.

С ремонтните работи на двете учебни заведения завършва обновителният цикъл на общинските училища в града.

Повишаването на енергийната ефективност на СОУ „Йордан Йовков“ предвижда поставянето на топлинна изолация на външните стени и покрива. Старата дограма ще бъде подменена с нови профили, които ще намалят разходите за енергия. Ефективността на абонатната станция ще бъде подобрена, като се направят настройки на автоматичната й система.

Върху сградата на СОУ „Епископ Константин Преславски“ също ще бъде поставена топлинна изолация по външните стени и покрива. Предвижда се още подмяна на дограмата с енергоспестяващи профили. Част от старите тръби на парното ще бъдат премахнати. Ефективността на отоплителната система ще бъде повишена чрез поставянето на изолация на топлопроводите и радиаторите.

Предвижда се още монтаж на термостатични радиаторни вентили и на автоматизирана система за управление на отоплението и снабдяването с битова гореща вода.

Очаква се строително-монтажните работи да започнат през лятото, когато децата са във ваканция.

Строители.бг