Начало Новини Нужни са 10 млн. лева за довършване на Колудрума в Пловдив

Нужни са 10 млн. лева за довършване на Колудрума в Пловдив

kolodruma

Община Пловдив иска от Министерството на финансите 10 млн. лева финансиране за довършване на „Колодрума”. Това каза днес кметът Иван Тотев като даде старт на последния етап от строителните дейности на спортната зала.

Тотев уточни, че това е един от най-важните проекти за града през последните години. Тук ще се тренират 28 вида спорт на ниво световни и европейски първенства. От днес подновяват работа екипите на фирмата-изпълнител „Атаро-клима” първо с ВиК инсталациите, след това монтаж на въздуховоди, климатични и топлинни инсталации.

Зимният период няма да пречи на строителите, защото всички дейности са вътре в обекта.

Община Пловдив подготвя поредните фактури на стойност 500 000 лева пред финансовото ведомство, които да бъдат платени до края на годината.

Кметът Иван Тотев припомни, че началото на строежа бе дадено в първия мандат на Бойко Борисов и през лятото на 2015 г. залата ще бъде окончателно завършена с Акт 16. По последни данни строителството ще е на стойност 36 млн.лева.

Община Пловдив реализира и пътна връзка до залата –от бул. „Асеновградско шосе” до подземните паркинги. Те са за 330 паркоместа, ще има паркинг на открито за над 500 около самата зала.

Строители.бг