Начало Новини Ново управление с джойстик за машини Liebherr

Ново управление с джойстик за машини Liebherr

LiebherrJoystick

С новата система за управление с джойстик за колесни товарачи от Liebherr, позицията на джойстика винаги съответства на дадения ъгъл на завиване на колесния товарач. При необходимост от извършване на много маневри, кормилното управление и честото завъртане на волана може да се превърне в тежест за продължителен период от време. Поради тази причина, Liebherr разработи нова система с джойстик управление за своите модели колесни товарачи L 526 до L 586 XPower.

LiebherrJoystick

Тази модифицирана система за управление се използва напълно интуитивно, като една от причините за това е, че положението на джойстика винаги съответства на дадения ъгъл на завиване на колелата на товарача. По този начин работата на колесните товарачи на Liebherr с новото управление е безопасна и удобна, дори при високи скорости и при трудни терени. Новата система за управление се предлага при поискване от клиента. Тя позволява на оператора да управлява машината удобно с една ръка. Това създава по-спокойна работа, защото кратките движения с ергономично оформения джойстик заменят интензивното въртене на волана. Така лявата ръка на водача винаги е удобно положена на подлакътника.

LiebherrJoystick

В комбинация с новата система за управление с джойстик, кабината на водача е обновена и е без волан и кормилна колона, и се предлага при моделите L 566 XPower до L 586 XPower. Просторната кабина на колесния товарач XPower предлага още повече място за водача във версията без волан и оптимизиран изглед на работното оборудване.

За повече информация: Liebherr