Начало Новини Нови снимки показват строежа на централата на Google

Нови снимки показват строежа на централата на Google

GoogleCampus

Представени бяха серия от нови фотографии от процеса на изграждане на новата централа на Google, проектирана от BIG и Heatherwick Studio. Новият кампус на Google ще създаде нов дом за най-иновативната компания в света и ще бъде оживено място за града, защитавайки и подобрявайки местния хабитат.

GoogleCampus

Новите въздушни изображения показват двете покривни конструкции на кампуса – един от покривите на конструкциите (която е най-голямата сграда на кампуса) е с почти готов навес, наподобяващ палатка, докато покривните конструкции на другите две сгради са в процес на изграждане.

GoogleCampus

Първоначалните планове за кампуса на Google бяха представени през 2015 г. и след като проектът видя няколко ревизии относно планирането на генералния план за 316 000 квадратни метра и трудности с градоустройствения съвет, BIG и Heatherwick Studio преработиха плановете си в началото на 2016 г. и новото местоположение на Google беше преместено в източен Чарлстън.

GoogleCampus

Централата ще се разгърне на площ от 18,6 акра, и ще разполага с двуетажна офис сграда с 595 000 квадратни метра. Основните сгради, наподобяващи палатки, представляват леки конструкции, които могат да се движат лесно, за да осигурят нови продуктови зони.

GoogleCampus

Новите сгради се отличават с разнообразни открити пространства, създаващи подходяща за семейството среда и примамлив дизайн с много колоездачни пътеки и възможности за търговия на дребно, като ресторанти за местния бизнес.