Начало Новини Нови кули в Мумбай с кино екрани на фасадата

Нови кули в Мумбай с кино екрани на фасадата

Mumbai 1
Базираното в Лондон и Мумбай архитектурно студио White Red Architects разкри детайли от проект за нови кули в Мумбай с кино екрани в средата на фасадата на една от тях. Комплексът, наречен Satyam Tower, ще се състои от две кули – едната с търговско предназначение, а другата – жилищна. White Red Architects вече има разрешение за проектиране и се очаква строителните работи да започнат през лятото.
Mumbai 2

Новите кули ще бъдат построени на Western Express Way в Мумбай. Първата кула ще приюти водещ магазин за търговия на дребно, 4 кино салона, офисно пространство и ресторант. Втората кула ще бъде разположена непосредствено зад първата, скрита от шума на шосето и ще функционира като жилищна сграда. „Поради сложния микс от функции на кулите много внимателно обмислихме как да организираме разположението на сградите, както и вътрешното разпределение. Поставянето на магазина, киносалоните, офисите и ресторанта отпред, с отличен визуален контакт с улицата, осигурява динамика на посетителите ѝ и спокойствие за обитателите на жилищната кула отзад“, споделиха архитектите.

Mumbai 3

Концепцията за кулата с търговско предназначение се основава на линейна сърцевина в задната част на сградата и закрепени към нея кутии, разположени отпред. На първия, втория и третия етаж ще е разположен магазинът, над който ще има четири кина, всяко с огромен екран на фасадата. Етажите над кината ще бъдат офис площи, а на върха на кулата ще има ресторант с тераса.

Mumbai 4