Начало Новини Нов опит за ремонт на „Евксиноград“

Нов опит за ремонт на „Евксиноград“

evksinograd

Шест месеца след като първата поръчка за ремонт на резиденция „Евксиноград“ частично се провали, Министерският съвет обяви втора процедура в опит да спаси отделените за нея европейски средства. Това показва справка в регистъра за обществените поръчки.

Конкурсът за ремонт е на обща стойност 6,2 млн. лева и се финансира по оперативна програма „Регионално развитие“. За да може България да усвои средствата обаче, поръчката трябва да е приключила в края на септември 2014 г. Срокът за изпълнение, заложен в новата процедура, е 300 дни при първоначално предвидени 450 дни.

Целият проект за обновяване на резиденцията включваше ремонт на двореца, прилежащия му парк и оранжериите, както и консервация на археологическите разкопки на крепостта „Кастрици“. Общата стойност на конкурса е 8,2 млн. лева.

Първата поръчка за ремонт беше обявена в началото на 2013 г. и завърши с един сключен договор на стойност 2 млн. лв. – за обновяване на парка. Останалата част от процедурата се провали, защото от четирима явили се участници трима не отговаряха на условията.

Министерският съвет все още не е избрал и компания, която да осъществи надзора на реставрацията, показва справка в регистъра за обществени поръчки.

Източник: trud.bg