Начало Новини Неправилни мозаечни плочи със структурирана повърхност

Неправилни мозаечни плочи със структурирана повърхност

p-saico

За разлика от класическата мозайка, при която всяка част има свое място, а фугите образуват правилна решетка, плочките от колекцията мозайки P-Saico от италианския производител Mosaico+ изглеждат случайно разпръснати. Всички те обаче имат еднакъв размер, форма и цвят, така че като цяло се създава много оживено, но не и неспокойно цялостно впечатление.

Балансът между неравномерност и еднородност играе важна роля в дизайна на колекцията. На еднаквия размер от 10х30 мм и приглушените цветове – керамиката се предлага в два пясъчни и два тъмносиви цветови нюанса – базираното в Милано студио Irvine, което отговаря за дизайна, противопоставя структурирана повърхност и произволна подредба. Триизмерната повърхностна структура на отделните парчета допълва цялостната концепция с хаптичен компонент и завършва дизайна. Колекцията е вдъхновена от т.нар. римски бетон с неравномерно разпределени камъни с неправилна форма.

Мрежите за плочки имат размер 315х320 мм. Дебелината на камъка е 6 мм и е подходяща за подове и стени както на закрито, така и на открито. В допълнение към атрактивния външен вид има и други предимства при използването на плочки с малък формат. По-големият брой фуги увеличава безопасността и мозаечните подове са идеални за бани, които се ползват от възрастни хора или от хора с увреждания. Друго предимство е фактът, че поради формата си мозаечните плочки могат да се използват и при извивки, в ъглови зони или в малки помещения.