Начало Новини Необичайна вила в Дания от студиото Viktor Sørless

Необичайна вила в Дания от студиото Viktor Sørless

The Dune House

Базираната в Осло и Хамбург архитектурна фирма Viktor Sørless е проектирала лятна къща с кръстосана форма, разположена на хълмиста локация на Дания.

The Dune House

Къщата, наречена The Dune House, е проектирана като съвременна къща, разположена на брега на крайбрежната ивица в Дания и в момента се строи на мястото.

The Dune House

Архитектите имат за цел да осигурят безпрепятствена гледка към изключителната красота на пейзажа, а футуристичната къща изпъква на естествения фон около нея.

The Dune House

Кръстосано оформената сграда е адаптирана към четирите основни посоки север, юг, изток и запад. Светлината обаче се използва като пета кардинална посока в сградата. Ъгълът на светлината, образуван между оста на светлината/обекта, се променя през целия ден и определя кинематографичното настроение и послание.

The Dune House

Къщата съдържа всички необходими основни функции, включително хол, спалня, кабинет, кухня, баня, главна спалня, главна баня, трапезария, балкон и действа като природна забележителност или дори скулптура, която принадлежи на това място. Дълга дървена пътека свързва къщата с пътя, а посетителите или собственикът ще се изкачат до къщата по гладък склон през стълби.