Начало Новини Немска двойка си построи дом от ЖП вагони

Немска двойка си построи дом от ЖП вагони

kushta vagani

За някои хора няма нищо по-романтично от пътуване с влака из цялата страна. За една немска двойка, обаче, живеенето в ЖП вагон се оказало тяхната идея за дом-мечта. Може би не е случайно, че те се срещнали и запознали във влак.

След онази съдбовна среща Марко Степняк и Ванеса Щалбаум – и двамата фотографи – поели на меден месец от Берлин до Казахстан с влак. където Марко предложил да си построят къща от вагони. Според изданието Tagesspiegel.de, 34-годишният мъж замислил тази идея преди повече от 15 години. Тогава той бил член на местния младежки клуб в близост до родния си град, който се помещавал в… два стари вагона.

Новите вагони се оказали доста скъпи, затова двойката предпочела на два луксозни пощенски вагона от седемдесетте години, които били докарани от Швейцария. За да финансират проекта си ($37600), двамата трябвало да вземат заем, съобщава greentech.bg.

След пребоядисването на вагоните те били транспортирани до „строителната площадка“ в Рур, Германия. Работейки с архитект относно плановете, двойката се възползвала и от помощта на бащата и приятелите на Марко, за да прекрои интериора, така че да намали разходите. В същото време те се постарали да запазят първоначалното усещане, доколкото е възможно.

За да оформят своето жилище, двамата добавили хол, който свързва двете вагончета под фирмата на буква „H“. Добавили и изолация и подово отопление, а част от единия вагон прекроили на баня.

kushta vagani

iilfhlhlj

kushta vagani

mhjkfhjkfh

kushta vagani

jkfjkfhjk

kushta vagani

Строители.бг