Начало Новини Наплив от строители за обществените поръчки в Пловдив

Наплив от строители за обществените поръчки в Пловдив

plovdiv

Невиждан наплив от строителни фирми се наблюдава напоследък за обявените обществени поръчки в Община Пловдив. Само за две от тях – саниране на пет многофамилни сгради и изграждане на детска градина в район „Южен“, кандидатстват 42 търговски дружества не само от Пловдив, но и от цялата страна. Поръчките са на обща стойност близо 8 млн. лева.

За ремонтите в петте блока са подадени 31 оферти и в момента те се разглеждат от тръжната комисия. Обществената поръчка в размер на 2 799 908 лева без ДДС е разделена на пет обособени позиции, което означава, че ще бъдат избрани пет фирми или консорциума. Средствата за енергийна ефективност са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж“. Първите блокове, за които се търси изпълнител, се намират на ул. „Иван Гешев“ 30, на бул. „България“ 196 и № 45-47, на бул. „Васил Априлов“ 83 и на ул. „Жеравна“ 1 и 3.

За строеж на детската градина на бул. „Александър Стамболийски“ кандидатстват 11 фирми. За забавачката с осем групи са предвидени 3 875 000 лева без ДДС. Поръчката обаче е спряна заради жалбата на фирма „ЦИД Атлас“ до Комисията за защита на конкуренцията против условията на търга. Това се случва за втори път.  Преди три месеца търгът беше стопиран след възражението на друга фирма.