Начало Новини Най-високата отворена палуба в Западното полукълбо приема посетители в кулата Hudson Yards...

Най-високата отворена палуба в Западното полукълбо приема посетители в кулата Hudson Yards в Ню Йорк

Deck 1
Завършена и отворена за посетители е най-високата открита палуба в Западното полукълбо. Наричана Edge, външната наблюдателна площадка с триъгълна форма е издадена на 24,38 метра навън от 100-ия етаж на небостъргача Hudson Yards в Ню Йорк на рекордната височина от 345 м. Кулата Hudson Yards се издига на 395 м и е втората най-висока сграда в Ню Йорк.

Deck 2

Проектираната от Kohn Pedersen Fox (KPF) открита палуба предлага невиждани гледки, простиращи се на разстояние до 80 мили към града, западната част на Ню Джърси и щата Ню Йорк. Окачена във въздуха, наблюдателната площадка дава на посетителите усещането, че плуват в небето с 360-градусов изглед. Палубата е с площ от 697 кв. м. и е оградена от 79 стъклени панела, произведни в Германия и обработени в Италия. Площадката е добър пример за модерно инженерство и структурен дизайн. Състои се от 15 секции, всички захванати с болтове, закрепени към източната и южната страна на кулата Hudson Yards.

Deck 3

Посетителите ще се радват на различни нива на тръпка: от провесване над града зад наклонени навън стъклени стени през стъпване по стъкления под до изкачване по външната стълба между етажите 100 и 101“, споделиха от KPF.