Начало Новини Най-големият фонтан в София няма да работи 2 г.

Най-големият фонтан в София няма да работи 2 г.

ндк

Източник: dir.bg

До 2015 г. софиянци няма да имат възможността да се радват на фонтана пред Националния дворец на културата, защото предстои той да бъде ремонтиран по проекта за обновление на цялото пространство около НДК. Това съобщи зам.-кметът по строителството на Столична община Ирина Савина, цитирана от „Сега“.

Проектът за НДК беше представен в началото на годината и е на стойност 14.2 млн. лв. Общината вече получи одобрение от Брюксел, но оттам отпускат максимално финансиране от 5 млн. лв. за подобни проекти за обновяване на градската среда. Останалите близо 10 млн. лв. общината ще задели в бюджета си през следващите две години.

На 20 май общината ще сключи договор с регионалното министерство за европейското финансиране за проекта. След това предстои да бъде обявен търг за изпълнител на проекта, а ремонтът най-вероятно ще започне наесен, ако изборът на изпълнител не се обжалва. От общината обаче не успяха да дадат много ясен отговор на въпроса защо това лято фонтанът няма да работи, след като няма да се извършват ремонтни дейности преди есента.