Начало Новини Над 380 млн. лева за ремонти по пътищата до 2020 г.

Над 380 млн. лева за ремонти по пътищата до 2020 г.

remont-putishta

Над 380 млн. лева европейски средства ще отидат за ремонти на пътищата до 2020 г.

Процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос „Регионални пътища” беше обявена в сряда от Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Конкретен бенефициент е Агенция „Пътна инфраструктура”, съобщиха от регионалното министерство.

Мярката ще подкрепя изпълнението на строителство, реконструкция и рехабилитация на първокласни и второкласни и третокласни пътища, осигуряващи връзка и достъп до TEN-T мрежата, обслужване на вътрешнорегионални връзки между градовете и осигуряване на възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал, извън Трансевропейската транспортна мрежа.

По процедурата ще се подкрепят също инженерни решения за зелена инфраструктура – препятстващи и насочващи съоръжения, шумозаглушителни еко стени, огради, насипни рампи, откоси; вертикална сигнализация -пътни знаци, светлини, отразители устройства, конструктивни съоръжения за пресичане под и над инфраструктурата – еко- надлези за диви животни, ландшафтен тунел, канали и водостоци, тунели за земноводни и дребни животни и др.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30 април 2017 г.

Строители.бг