Начало Новини MС търси пари за обходния път на Поморие

MС търси пари за обходния път на Поморие

pomorie

Правителството работи по проекта за изграждане на обходен път на Поморие. Това каза в село Равда премиерът Бойко Борисов.Той съобщи, че в момента се търсят пари за изграждането на пътя, който е от изключително значение за Бургаски регион.

„Ако не бяха спрели проекта, за този летен сезон щеше да има път до курорта Слънчев бряг“, каза Борисов.

Реконструкцията на пътя Ахелой – Поморие включва изграждане на второ платно от км 212 до км 217 и от км 210 до км 215 на пътя Слънчев бряг – Бургас. Началото на реконструирания участък при км 212 е от бъдещия обходен път на гр. Ахелой, а краят е при бъдещия обход на гр. Поморие при км 217.

Търгът за обхода на Поморие (5.8 км) е на финалната права и до края на ноември ще има избран изпълнител. Проектът е с прогнозна цена 20 млн. лв. и събра осем оферти – основно български строителни компании плюс австрийската „Щрабаг“ и обединение на турски фирми, съобщава dir.bg.

За изграждането на допълнителни платна на пътя Бургас – Слънчев бряг във въпросните участъци се говори от години. Проектите се забавиха заради отчуждения, спорове на черноморските общини с държавата за финансиране и липса на пари за самия ремонт. Средства се търсеха от оперативните програми, програма „Транзитни пътища“ на Световната банка и в крайна сметка правителството реши да плати от бюджета.

Строители.бг