Начало Новини Мрежови сензори oт Bosch за по-голяма ефективност на строителната площадка

Мрежови сензори oт Bosch за по-голяма ефективност на строителната площадка

TRACI

Големите строителни проекти обикновено не са много прозрачни. Никой не знае точно къде са строителните машини или колко часа са експлоатирани. Новата мрежова сензорна технология на Bosch прави това възможно. Сензорната технология TRACI се помещава в здрав корпус, който е прикрепен към външната страна на машините и превозните средства.

TRACI

Решението за проследяване на машини Bosch Asset Tracing Solution (или накратко TRACI), е надеждно решение, базирано на интернет на нещата, което разчита на работа в мрежа. То може лесно и безпроблемно да се монтира на багери, самосвали и дори селскостопански машини. Сензорите предоставят всички необходими данни за повишаване на ефективността и използването на капацитета на автомобилния парк.

TRACI

Продуктът на Bosch се състои от сензорна кутия, базиран на облак софтуер за оценка и различни цифрови услуги. Наред с другите неща, кутията на сензора разпознава положението на превозното средство и състоянието на движение. Уредът предоставя и други данни, които могат да бъдат регулирани и активирани в зависимост от типа на превозното средство и приложението. Чрез така наречената LoRaWAN мрежа, тези данни се изпращат криптирани към облака на Bosch IoT. След това те се дешифрират отново, така че клиентите и потребителите да могат да ги изтеглят и четат. Тези данни могат лесно да бъдат интегрирани в софтуерни системи, например за логистика или планиране на работата. Така устройството предоставя важни за процесите данни, които правят работата по-ефективна.

За повече информация: Bosch