Начало Новини Мост с лятна сцена и пристан на плажа във Варна

Мост с лятна сцена и пристан на плажа във Варна

varna

На плажа във Варна да има мост с лятна сцена и пристан. По този проект ще работи кметът Иван Портних, който се бори за втори мандат като кандидат на ГЕРБ.

Вече е възложено проектиране на три нови мостика.

Основният плажен мост ще бъде комбиниран с лятна сцена, като така по естествен начин проявите на изкуството ще бъдат преплетени с най-приятните изживявания на хората край морето, съобщи „Варна Утре“.

На Първа буна пък се предвижда да има амфитеатрална площадка, трамплин за скачане, нова настилка и соларно осветление. Проектира се и нов рибарски мост с достъп за лодки.

„Всеки морски град има нужда от плажен мост, който да стане любимо място за разходки на жителите и гостите му. Мостът ще бъде акцент за целия бряг и ще е уникално място за културни прояви“, споделя Портних в социалната мрежа и припомня, че в ход е и проектирането на рибарско пристанище в местността „Карантината“.

Друга идея се очаква да бъде осъществена до началото на следващия туристически сезон – средната разделителна ивица на бул. „Княз Борис I“ да се превърне в красива цветна градина. Цветя, декоративна растителност и художествени елементи ще украсяват булеварда. Билбордовете ще бъдат демонтирани, а в участъка от Икономическия университет до Пикадили парк ще бъде изградена поливна система.

Строители.бг