Начало Новини Москва с рекорден обем на новото строителство

Москва с рекорден обем на новото строителство

stroitelstvo

През миналата година в Москва са въведени в експлоатация рекордни площи недвижими имоти, показват данните на строителния надзор в Москва, цитирани от руската информационна агенция ТАСС.

Общата площ на въведените в експлоатация новопостроени сграда достига над 9,128 млн.кв.м спрямо 8,8 млн.кв.м през 2014 г., сочат данните.

От тях общата площ на новите жилища достига над 3,8 млн.кв.м. Около половината от тях са изградени в стари индустриални райони, които се преобразяват, за да посрещнат засиленото търсене на жилища в столицата на Русия, съобщава investor.bg.

Строителният надзор на града посочва, че все по-голямо внимание се обръща на социалната инфраструктура. Въпреки тежката икономическа ситуация бюджетът за строителството на такива обекти не е намален, подчертават от институцията.

През миналата година в Москва са въведени в експлоатация над 100 км нова пътна мрежа, като от тях над 87 км са магистрални пътища плюс 32 съоръжения – естакади, тунели и мостове, и 13 съоръжения за преминаване на пешеходци.

Строители.бг