Начало Новини Министър Папазов: Проблемни са двата лота на магистрала „Марица”

Министър Папазов: Проблемни са двата лота на магистрала „Марица”

am maritza

„Проблемните проекти по Оперативната програма „Транспорт“ са двата лота на автомагистрала „Марица“, това обяви транспортният министър Данаил Папазов на изслушването му от парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

„На заседание на Министерски съвет обсъдихме индикативното разпределение на средствата от външните фондове. За ОП „Транспорт“ няма съществени изменения. Тук най-голямата промяна беше „Метрополитен“, където са предвидени повече от 300 млн. евро“, посочи министър Папазов.

„Ж.п. линиите Първомай – Свиленград и Септември – Пловдив са с особен статут при нас. Наблюдават се от мен, с цел да направим всичко възможно да наваксаме забавянето. Имаме сериозно струпване на техника и сили и мислим, че ще се справим в сроковете. Проблемите по линията Първомай – Свиленград са свързани с археология и отчуждаване“, каза още Папазов.

Екипът на министерството е представил информация по текущото състояние и напредък при реализацията на ОП „Транспорт“ 2007 – 2013 г. и напредъка по подготовката на ОП „Транспорт“ 2014 – 2020 г., с която народните представители са се запознали. Заседанието продължава с въпроси към министъра.

Източник: trud.bg