Начало Новини Малки ветрогенератори се сглобяват като LEGO

Малки ветрогенератори се сглобяват като LEGO

vetrogeneratori

Малките градски вятърни турбини предизвикват доста смесени реакции сред специалистите от ВЕИ индустрията, но това не спира изобретателните фирми в опитите да намерят най-ефективното решение за добиване на електричество от вятъра. Сега немската компания EMAMIDESIGN е разработила иновативен метод да впрегне силата на вятъра. Взаимо-заключващи се компактни вятърни турбини могат да се сглобяват в „пъзел“, за да формират енергийна система, способна да захранва устройства и сгради от всякакъв размер.

vetrogeneratori

Триизмерната система „Вятърното ято“ може да бъде променяна така, че да включва всякакви видове форми и обеми, изисквани от потребителите. Сглобяването й се описва като лесно и просто като нареждането на LEGO. Това прави мини-турбините достъпни за потребители с различни нива на умения и квалификация. Интересното е, че крайният вид на турбинната система изглежда действително подобно на синхорнизираната формация от летящи птици, което навярно е дало името на проекта, съобщава greentech.bg.

Най-хубавата част от системата „Вятърното ято“, като се остави настрана гъвкавият й дизайн, е подходът към целта да се направи зелената енергия по-достъпна и по-постижима.

Строители.бг