Начало Новини Лофт в Трибека

Лофт в Трибека

tribeca

Забележителната северна част на Манхатън, Трибека, последният етаж и покривът на стар склад от 1884 г. са прекроени от архитект Андрю Франц в жилище с големи отворени зони за забавление и плавен преход към външната среда.

Жилището е трансформирано, като е преместен мецанинът и е оформен като вдаден вътрешен двор, който води към покривната градина отгоре. Пространството на мецанина се затваря с подвижен стъклен покрив. Този жест на изваждане на обем от интериора вкарва външната среда в основните жилищни зони. В отворено състояние на стъкления покрив, обилен въздушен поток навлиза в пространството, което преди е било лошо проветрено и тъмно таванско помещение. През нощта, дворът играе ролята на вътрешен фенер, осветявайки лофта отдолу, съобщава arhitektura.bg.

Прегръщайки индустриалното минало на сградата, визуалната среща на новото със старото е завещана чрез използването на съвременни материали и възстановени и регенерирани материали от оригиналното помещение. Направено по поръчка стоманено стълбище с дървени стъпала и площадки се спуска от гредите на стария покрив. Раздвиженото на няколко нива жилище е обединено с помощта на междуетажен корниз от орехово дърво, който служи като концептуална отправна точка.

Като добавка към същността на проекта, са включени нови енергийно-ефективни механични системи и уреди. Новата покривна тераса оползотворява регенерирани облицовъчни павета от пясъчник и група от местни растителни видове, изискващи малко вода, които в същото време служат като изолация за жилищното пространство отдолу.

tribeca

dfhsgh

tribeca

hgfhsfh

tribeca

Строители.бг