Начало Новини Light+Building 2020 – в края на септември вместо през март заради коронавирус

Light+Building 2020 – в края на септември вместо през март заради коронавирус

LightBuilding 1

Франкфуртският панаир обяви нова дата за провеждане на изложението Light+Building 2020. Юбилейното издание на водещия специализиран форум за осветление и сградна техника ще се състои между 27 септември и 2 октомври тази година.

В началото на тази седмица бе обявено, че планираното за периода от 8-ми до 13-ти март изложение се отлага поради съображения за сигурност във връзка с разпространението на коронавируса и зачестилите случаи на заболели и в Европа. Това се случи само 12 дни преди старта на събитието. Ръководството на панаира във Франкфурт взима решението след внезапната поява на COVID-19 в Италия през изминалия уикенд и оценка на ситуацията и рисковете съвместно с управата и здравните органи на града. Мерките за сигурност биха довели до редица затруднения за участниците, както и за посетителите и биха изисквали сериозни ресурси. Китай и Италия се нареждат сред най-големите изложители и посетители след Германия.

Въпреки отлагането на Light+Building, от 12 до 15 март във Франкфурт и Офенбах ще се проведе друг професионален форум – Luminale.